In my last post I showed you a quick & simple recipe for a shrimp curry & today we just stay in the seafood area and prepare delicious salmon meatballs or salmon patties with cucumber salad.
The preparation is super easy & the salmon patties are on the table within 30 minutes. Have fun cooking!
Cooked/Baked today: Salmon Patties with Cucumber Salad
Difficulty: Easy – Medium
Preparation Time: 30 minutes
Category: Main Dishes, Recipes with Salmon, Seafood Dishes, Recipes without Meat, Fast Food
Our Recipe rating:
Ingredients for 6 – 8 Salmon Patties:
- 600 grams salmon fillet (without skin)
- 125 grams sour cream
- 50 grams breadcrumbs
- 2 slices sandwich bread
- 2 eggs
- 1 onion
- A handful fresh dill
- A handful fresh chives
- Salt & pepper
- Oil for frying
Required kitchen gadgets, helper & preparations:
- Mixing bowl
- Large frying pan for salmon patties
Instructions:
…preparations:
First cut the salmon into strips and then into fine cubes. Finely dice the sandwich bread. Chop dill & chives finely. Peel the onion and chop finely. Then place the salmon, bread, herbs and onion in a large mixing bowl.
Next, add 2 eggs, 50 grams of breadcrumbs, 125 grams of sour cream & a good pinch of salt and freshly ground pepper & stir everything with a spoon until all the ingredients are well combined.
…for salmon patties:
Form 6 – 8 patties of the same size from the salmon mixture, if necessary moisten your hands slightly. Then heat up a large pan with a good dash of oil & fry the salmon patties very slowly for 4 – 5 minutes on each side over medium heat until brown and crispy.
Lift the done salmon patties out of the pan & then serve them along with for example a creamy cucumber salad and lemon wedges. Enjoy your meal & have fun cooking!
Video Tutorial:
Watch the video tutorial to see the recipe and the preparation method precisely (German Audio only, English Subtitles available):
Dieses Rezept für Lachsfrikadellen mit Gurkensalat ist einfach köstlich! Ich liebe Lachs und bin begeistert, dass es so einfach ist, ein gesundes und schmackhaftes Abendessen zuzubereiten. Der Lachs ist saftig und würzig, und die Frikadellen werden mit einer Mischung aus Zwiebeln, Ei und Paniermehl zubereitet, was dem Geschmack eine extra Portion Geschmack verleiht. Der Gurkensalat ist leicht, frisch und erfrischt den Geschmack der Frikadellen. Dieses Rezept ist eine tolle, einfache und schnelle Möglichkeit, ein leckeres Abendessen zu genießen. Ich würde es jedem empfehlen, der ein leichtes und gesundes Rezept sucht, um Lachs zuzubereiten. Es ist ein einfaches, aber sehr leckeres Gericht, das jedem schmeckt! Echt Toll 🙂